Please leave this field empty.

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt meddelande

Kontakta oss

  MediaAnalys blogg

  AdWords blir Not Provided

  15 april, 2014 - Skrivet av Stefan Bernhardsson

  Google har redan gjort en stor ändring inom Google Analytics och sett till att all trafik från den organiska listan redovisas som Not Provided. Det innebär att du bara kan se en stor sammanställning av all din trafik men inte sortera ut och se vilka sökord det faktiskt gäller. När denna uppdateringen kom så kunde […]

  Läs mer

  Så lyckas du som lokal E-handlare

  27 mars, 2014 - Skrivet av Björn Lundblad

  Nätet är inte bara en arena för de allra största aktörerna. Här får även mindre lokala företag möjligheten att marknadsföra sin verksamhet på en helt ny plattform. Men hur gör man när det inte finns logistiska möjligheter att erbjuda ditt företags produkter för kunder som befinner sig långt ifrån dig, geografiskt sett? Lär dig bemästra lokal SEO och vinna marknadsandelar gentemot konkurrenterna i ditt område.

  Läs mer

  Google ändrar utseende i SERP:en

  25 mars, 2014 - Skrivet av Johan Börjesson

  Google experimenterar ofta med hur sökresultaten ska se ut och vad som ska visas och nu i dagarna har de lanserat flera ändringar.

  Läs mer

  Kom igång med Google AdWords Script

  17 mars, 2014 - Skrivet av Mikael Henningsson

  I takt med att AdWordskonton blir större och större blir det även svårare att överblicka och hantera. Länge har man kunnat använda sig av avancerade API-verktyg som till exempel integrerar webbshopens plattform med AdWordskontot. Denna typ av lösning har dock i många fall varit alltför avancerad för de flesta således kostat mer än det smakat. Något mindre avancerat men fullt så användbart är Adwordsscript som helt enkelt kan förenkla hanteringen av ert AdWordskonto.

  Läs mer

  7 vanliga SEO-misstag e-handlare gör

  28 februari, 2014 - Skrivet av Per Eriksson

  Konkurrensen bland webbutiker blir bara större och större för varje dag som går, samtidigt som Google ställer högre krav. Som e-handlare ligger det verkligen i tiden att jobba med det lilla extra, annars missar du kanske tåget och butiken riskerar att sluta på återvinningscentralen. Dagligen konsulterar jag webbutiker och stöter ofta på samma problem och brister som brukar bero på okunskap hos någon part. Några av dessa problem/brister/misstag kommer jag förklara i denna artikel. Det blir både av enklare karaktär och tekniskt in på djupet.

  Läs mer

  SEO och CRO redo att binda sig

  17 februari, 2014 - Skrivet av Peder Einarsson

  2014 är året du på allvar måste lära dig vad CRO innebär. Jag vill påstå att du inte har råd med motsatsen. Låt mig berätta varför!

  Läs mer

  Så bygger du en smart marknadsstrategi för webben

  13 februari, 2014 - Skrivet av Björn Lundblad

  Ett framgångsrikt företag byggs inte på en dag, inte ens på webben. En väl genomarbetad marknadsstrategi för hur din verksamhet ska kunna vinna marknaden på internet är ett måste. Det fungerar inte att bara skjuta från höften.

  Läs mer

  Nytt Google Analytics-prov för Individer (GAIQ)

  4 februari, 2014 - Skrivet av erik.ohlen

  Googles certifiering GAIQ (Google Analytics Individual Qualitfication) uppdaterades förra veckan. Testet är ett sätt för enskilda personer att få ett diplom på sina kunskaper inom Google Analytics och kan tas av vem som helst som vill bevisa sin kompetens för kunder, kollegor, arbetsgivare, etc. Både utbildningsmaterialet inför testet och själva testfrågorna på testet har länge […]

  Läs mer

  Historiken i AdWords-kontot

  3 februari, 2014 - Skrivet av Stefan Bernhardsson

  Gammal är äldst brukar man ju säga och detta gäller även väldigt ofta i Google AdWords. Ett helt nystartat konto har nästan alltid det svårare att ta bra placeringar jämfört med äldre etablerade konton. Anledningarna är egentligen ganska enkla. Ett äldre konto är, förmodligen, mer genomarbetat än ett helt nytt konto. Även om du förbereder […]

  Läs mer

  5 SEO-faktorer att tänka på vid lansering av ny domän

  30 januari, 2014 - Skrivet av Joachim Nilsson

  Det är flera faktorer som samverkar till att skapa en SEO-vänlig webbplats. Dessa måste samspela på ett bra sätt för på så sätt berätta vad den aktuella sidan innehåller för sökmotorerna. Låt oss ta en titt på vilka som är de fem viktigaste faktorerna vid lansering av ny webbplats på helt ny domän.

  Läs mer

  Sida 1 av 4512345...102030...Sista »